Vízen járni – A válságkezelés filozófiája – Ontológiai coaching I.

|
2016. február 21. - 11:01

A kötetet jegyző dr. Kollár József és Kollárné Déri Krisztina hazánk egyik legnagyobb és legelismertebb coach iskoláját alapították meg és vezetik. Iskolájukat áthatja az újító szellemiség, a coaching, illetve a mediáció területén a folytonos útkeresés, az új megközelítések boncolgatása. Az egyébként filozófus és esztéta végzettségű Kollár 1998 óta a Pázmány Péter katolikus Egyetem tanára, éveket töltött kutatással Skóciában, majd a hazai Coach Szövetség és az IACM (Nemzetközi Coach és Mediátor Szövetség) elnöke lett.

Egyes életrajzaiban művészetkritikusként jegyzik, aki a kognitív tudomány felől közelít a művészetekhez, ugyanezt a szemléletmódot alkalmazza a válságkezelésről és a coachingról szóló jelen könyvében, amelyet feleségével és tanártársával együtt írt.

Sokan, sokféleképpen közelítettek a coaching mint szakma és mint folyamat megfejtéséhez és megértéséhez. Mégis hiánypótló a házaspár kötete, amely a személyes és szervezeti válságokat a XXI. század ontológiai válságain keresztül közelíti meg. Gyakorlatilag átfogó életfilozófiát tárnak elénk, amelyben egyszerre boncolgatják a coaching módszertanának és a piacgazdaság válságának összefüggéseit.

Elképzeléseik szerint az árudömpinget lassan felváltja a tudáskereskedelem és tudástermelés, majd a mentofaktúráknak nevezett szellemi műhelyek magasan felértékelődnek. Ahhoz azonban, hogy az ember sokat tanuljon, majd eleget tudjon, az életét és saját belső világát, az „egzisztenciáját” kell megtanulnia megfelelően menedzselni, amelynek kiváló eszköze a coaching.

A Vízen járni című könyv filozófiai olvasmány és life coaching tankönyv egyszerre, amely szisztematikusan kritizál meg mindent, amiben eddig hihettünk, elbizonytalanít, majd ráébreszt, hogy nincs más hátra, mint előre. A coaching egyik leglényegesebb eszköze a kizökkentés, hiszen ebben a lelkiállapotban válik az ember alkalmassá arra, hogy új gondolatokat, új viselkedésformákat vegyen fel és elengedje a régi berögződéseket. Olvassunk, zökkenjünk ki, és induljunk el bátran a saját utunkon!

Coach képzés, mediációs képzés

AJÁNDÉK
ÚJ LÁTOGATÓKNAK!

INGYENES COACHING MINITRÉNING

COACHOK
kiskönyve

szakmai kiadvány
117 napos minitréning
coachoknak, e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Cikkek téma szerint