Ezerarcú coaching 1. (2007-2008), 2. (2008-2009)

|
2016. február 29. - 11:55

A két egymást követő évben megjelent válogatáskötet a Budapesti Műszaki Főiskola (amely mára Óbudai Egyetem) Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán végzett, 2 féléves szakirányú üzleti továbbképzésen részt vett hallgatók szakdolgozataiból készült. A kötet célja annak bemutatása, hogy a coaching mint szakma mennyire sokszínű, mennyire rugalmas és változatos, annak fényében, hogy ki és milyen céllal műveli.

A coaching célja és eszköztára világos, minden a szakmai oktatásban résztvevő, illetve a könyvesboltok polcain megtalálható szakkönyvek között válogató érdeklődő számára. Ugyanakkor ez egy keretrendszer, amely mindenki számára tág mozgásteret kínál, annak megfelelően, ahogy a coach logikája diktálja.

A hallgatók szakdolgozataiban feldolgozott változatos témák kiváló alkalmat nyújtanak annak bemutatására, hogy milyen sokoldalú eszköz a coaching, az élet hány és hányféle területén alkalmazható. Más részről viszont abba is bepillantást nyerhetünk, hogy közel tíz évvel ezelőtt – amikor a coaching mint üzleti és személyes fejlődési lehetőség még éppen csak hogy „beszivárgott” hazánkba – milyen szakembergárda, milyen késztetésekkel és potenciális lehetőségekkel indult el az útján.

Rendkívül érdekes gondolatkísérlet a kötet folytatásának kiadás egy év különbséggel. Ha kíváncsiak vagyunk a szakma fejlődési irányaira, tempójára és innovációs lehetőségeire, érdemes a két kötetet egymás után átböngészni. A válogatások között szembetűnő különbséget mutat a választott témák, valamint feldolgozásuk merészsége, a kreatív megközelítés zabolátlanságának fokozódása.

A változás iránya szívet melengető, hiszen a coach sikerességének alapköve a kreativitás. Nem csak az eszközválasztás szempontjából, hanem arra a nagy kihívást jelentő feladatra vonatkozóan is, hogy a saját szakmájának általánosan elfogadott gondolkodásába visszavonhatatlanul beleszokott, saját logikájába bemerevedett vezetőt kimozdítsa a komfortzónájából és nem csak a változtatások elfogadására, hanem a friss gondolatok létrehozására is késztesse.

Coach képzés, mediációs képzés

AJÁNDÉK
ÚJ LÁTOGATÓKNAK!

INGYENES COACHING MINITRÉNING

COACHOK
kiskönyve

szakmai kiadvány
117 napos minitréning
coachoknak, e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Cikkek téma szerint