77 tanulságos történet vezetőkről, coachoktól és tanácsadóktól

|
2016. január 30. - 12:31

Ugye tudjuk, hogy a népmesék valós célja nem az volt – a tanultakkal ellentétben – hogy elszórakoztassák a fonóban ülő vagy kukoricát morzsoló parasztokat? A népmesekincs útmutatót adott az élethez, szimbolikus helyzetei kulcsokat adtak az életúton potenciálisan szembe jövő nagy eseményekhez (születés, halál, esküvő, elválás stb.), különleges kalandjai pedig speciális élményeinkben tanúsítható sajátos viselkedésmódokra mutattak példát.

Nem véletlen, hogy Komócsin Laura – akinek a szerkesztésében ez a kiváló és különleges kötet megjelent – pont a népmese-irodalom, illetve mesekönyv-kiadás sajátos kifejezéseit, közismert figuráit, jellegzetes szerkesztésmódját hívja segítségül. A különféle fejezetek, amelyek mind népmesei címet kaptak (pl. Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál) egy-egy konkrét téma köré épülnek fel, és igaz történetek leírásait tartalmazzák. Az egyes sztorik önmagukban is tanulságosak, de számos dolgot mesélnek el (akár áttételesen is) a cégvezetés és a coaching szakma területéről is.

A kötetben helyet kapnak a női munkavállalókkal kapcsolatos beszédes szituációk, a céges átalakulás okozta nehézségek, az agresszív vezetők által okozott nehézségek, a nemzetközi, illetve külföldi munkavállalás jellegzetességei, és az ezekhez kapcsolódó valós, megtörtént események. Számtalan anekdota szól a hazugság arcairól vagy éppen a tisztességtelen üzleti magatartásról, korrupcióról is.

A rendkívül szórakoztató kötetet végigolvasva nem fogjuk úgy érezni, hogy tankönyvet tartunk a kezünkben, hiszen az anekdotázás hangnemét választó kötet távol tartja magát a didaktikus magyarázástól. Ugyanakkor a lapokon végighaladva észrevétlenül változik meg a hozzáállásunk, véleményünk és benyomásaink a vezetői szerepekkel, és a coachinggal kapcsolatban.

Érdekesség, hogy a kötet szerzői közül nem mindenki coach vagy tréner: a 21 fős csapatban fellelhető pszichológus, közgazdász, matematikus, szervezőmérnök és újságíró is. A kötetet a szerkesztő saját grafikái mellett Szűcs Édua kedves, ötletes és tanulságos rajzai illusztrálják és egészítik ki.

Coach képzés, mediációs képzés

AJÁNDÉK
ÚJ LÁTOGATÓKNAK!

INGYENES COACHING MINITRÉNING

COACHOK
kiskönyve

szakmai kiadvány
117 napos minitréning
coachoknak, e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Cikkek téma szerint