Wingwave-Coaching – Készségfejlesztés és stresszkezelés szelíd ráhatással

|
2016. február 20. - 10:50

Ki hallott már a pillangó effektusról? A dolog lényege, hogy bizony minden mindennel összefügg, és így akár egy pillangó szárnyrezdülése is hurrikánt kavarhat a bolygó túloldalán. A jelenség két dologra is rámutat: az egyik, hogy ideje felelősséget vállalnunk mindenért amit teszünk vagy mondunk, hiszen semmi sem marad következmények nélkül, a másik pedig az, hogy a nagy dolgok létrehozásához vagy a nagy változások elindításához nem feltétlenül kell nagy erő, nagy lendület.

A wingwave coaching a német Siegmund házaspár által kitalált szóösszetétel, és egy módszer neve, amelyet levédettek és hamburgi intézetükben a világ számos országából érkező coachoknak és trénereknek megtanítottak már. A módszer rendkívül népszerű világszerte, otthon pedig elnyerte a Volkswagen konszern minőségi díját. A wing szárnyat, a wave átütő ötletet jelent (brainwave, vagyis agyhullám szóból), így a szóösszetétel képviseli a módszer finomságát és meghökkentő gyorsaságát, hatékonyságát.

A wingwave coaching nagyon érdekes, emocionális irányvonalat képvisel a coaching területén, amely az ember belső gátjait és tévútjait kívánja a lehető leggyorsabban megszüntetni a gyors változás érdekében. Ehhez NLP-t (neurolingvisztikus programozást), kineziológiát és bilaterális agyfélteke-stimulációt alkalmaz.

A módszer hatékonyságának alapja, hogy megszünteti a gátló berögződéseket, kiiktatja a stresszforrásokat, aktiválja a belső erőforrásokat, belső egyensúlyt teremt és mindezek eredményeként konfliktustűrő, környezetfüggetlen, lendületes, kreatív személyiségeket formál, akik bármikor képesek saját erőforrásaikhoz és erősségeikhez hozzáférni.

A hazánkban még összesen 39 főt számláló wingwave coach-csapat célcsoportja jelentősen bővebbnek tűnik, mint a klasszikus coach tanácsadásoké, hiszen a lámpalázas diáktól a kreativitását megfeszítetten használó reklámügynökségi dolgozón át, a különféle művészeti ágazatokban alkotókon keresztül, a fogorvoshoz készülőkig vagy dohányzásról leszokóban levőkig mindenkinek tudnak segíteni – állításuk szerint.

Coach képzés, mediációs képzés

AJÁNDÉK
ÚJ LÁTOGATÓKNAK!

INGYENES COACHING MINITRÉNING

COACHOK
kiskönyve

szakmai kiadvány
117 napos minitréning
coachoknak, e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Cikkek téma szerint