50 kreatív coaching ötlet – Profi coachok gyakorlati kézikönyve

|
2016. február 5. - 10:50

Rendkívül izgalmas megközelítéssel megírt könyvet ajánlunk ezennel az olvasóinknak, amely a gyakorlati kézikönyvek között is különleges. Meglepő, és coach-íróktól teljesen szokatlan módon Martin Wehrle, aki a német nyelvterület egyik legismertebb és legsikeresebb coach-a (gyakorlatilag az összes németországi nagyvállalat vezetőit coach-olta már), játszani hív!

A coach egyik legfontosabb tulajdonsága a kreativitás. A számos elsajátított modell, folyamatmodell, módszer, eszköz és technika közül mindig tudni kell az adott helyzetre legmegfelelőbbet kiválasztani, de ez sajnos nem elég. A megvalósításon áll vagy bukik minden, vagyis azon, hogy hogyan alkalmazzuk a tanultakat, múlhat a teljes vállalkozás sorsa.

Az „50 kreatív ötlet”-ben 35 konkrét játék- és szituációs példát találunk, amelynek segítségével kibillenthetjük az ügyfelünket a megszokott gondolkodásából, hogy végre közösen elindulhassunk a kreativitás világába. Hiszen a kreativitás nem csak a coach oldalán szükséges, hanem bizony az ügyfél együttműködésének is elengedhetetlen része. A szituációs gyakorlatok, szerepjátékok a maguk meglepő és váratlan valójában felkészítik az ügyfelünket arra, hogy szokatlan gondolatok és „beszáradt” attitűd híján valóban újszerű gondolkodásra váltsanak.

A 10 szokatlan coaching-helyszín bemutatása azt szolgálja, hogy Wehrle bebizonyítsa számunkra: a kreativitást igénylő feladatok megoldásának során minden számít. Különösen, ha szokatlan eszközökkel, szokatlan helyszíneken dolgozunk – ekkor megkétszereződik a „formabontás” sebessége, és pillanatok alatt olyan gondolatok között találhatjuk magunkat, amelyeken mi csodálkozunk a legjobban.

A német szerző élvezetes könyvében könnyedén bizonyítja be számunkra, hogy a coaching nem egy fapofával elvégzett halálosan komoly szeánsz, hanem egy a belső gátakat felszabadító, a félelmeket feloldó, nevetéssel megtűzdelt, élvezetes folyamat is lehet.

Az 50-ből maradó 5 utolsó tipp egészen exkluzív témát ölel fel: a szerző azt osztja meg velünk, hogy saját karrierjében milyen lépéseket és hogyan alkalmazott a leírtakból, hogy világszínvonalon az egyik legsikeresebb és legelismertebb szakemberré váljon.

Coach képzés, mediációs képzés

AJÁNDÉK
ÚJ LÁTOGATÓKNAK!

INGYENES COACHING MINITRÉNING

COACHOK
kiskönyve

szakmai kiadvány
117 napos minitréning
coachoknak, e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Cikkek téma szerint